Activiteiten & Actueel

Opentuinendag Noordwijkerhout en de Zilk. 26 juni 2011

 

 

Open tuinen dag 2011

Ik zit hier lekker warm, uit de wind en droog.  De zomer lijkt voorbij en veel zomers weer is er, in ieder geval in de vakantietijd, niet geweest. Maar de voorzomer was heerlijk en daar hebben we allemaal van kunnen genieten.

 Wat een geluk dat de “open tuinen” dag in die tijd was. Het weer was op 26 juni heerlijk.  Lekker om erop uit te trekken op de fiets en dat hebben heel veel mensen ook gedaan.  Ze hoefden niet lang na te denken waarheen de rit ging, want hier in Noordwijkerhout en in De Zilk waren een aantal tuinliefhebbers, die al weken hun best hadden gedaan om juist op die dag hun tuin picobello in orde te hebben.  Zij hadden allemaal het hek open om mensen te ontvangen die graag bij een ander kijken hoe zij hun tuin hebben ingericht.

En daar is gretig gebruik van gemaakt.  Mensen kwamen van heinde en verre.  Hadden er speciaal een weekend in de streek voor gepland of stonden lekker op de camping.  Maar ook mensen uit de straat of van het dorp, die wel eens wilden zien wat er nu achter dat huis voor tuin ligt.  Er was weer een mooie route gemaakt door de VVV en men kon dit jaar voor het eerst ook zijn voorkeur voor een tuin uitspreken.  Niet dat het hier een wedstrijd betreft , dat zeker niet.  Maar we zijn weleens nieuwsgierig waar men een voorkeur voor heeft, en dat blijkt zeer divers.  Gelukkig maar.  Routebeschrijvingen waren af te halen bij de VVV Noordwijkerhout en bij bakker Pompe in De Zilk. Ook kon men per e-mail een routebeschrijving aanvragen.  Zo hebben wij ook een schatting kunnen maken hoeveel belangstelling er bestaat.  Nou dat is heel veel.

Bent u wezen kijken dan dank ik u vanaf deze plaats voor uw deelname en volgend jaar organiseren we wederom zo’n dag.  Noteer maar vast achterin de agenda: zondag 24 Juni 2012

Lucy Duivenvoorde

 

*
meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver