Activiteiten & Actueel

plantenruil avond 18 mei 2011

 

 

Planten ruilavond

Woensdagavond 18 mei was er weer de vertrouwde planten ruilavond in de Heemtuin.

Bij aankomst werden de te ruilen planten en tuinartikelen uitgestald op een muurtje. De ene bezoeker heeft zijn teveel gezaaide zaailingen meegenomen. Een ander heeft gestekt, gescheurd. Een andere bezoeker heeft zijn schuur opgeruimd en een verscheidenheid aan potten meegenomen. Het is altijd weer een verrassing welke planten en spulletjes eruit gestald staan.

Na het uitstallen van je eigen planten, is er genoeg gelegenheid om te kijken, welke plant (en) je mee zou willen nemen. Na het seintje van de voorzitter, is het moment gekomen dat de planten van eigenaar wisselen.

Er kwam ook een tuinliefhebster, die net een tuin had aangelegd, m aar nog niets te ruilen had. Eigenlijk is dit nooit een probleem, er zijn altijd genoeg planten.

Ook al ben je van te voren van plan, niet zoveel mee te nemen, het is moeilijk de verleiding van alle nieuwe planten te weerstaan. Uiteindelijk ging ik met meer planten naar huis, dan de bedoeling was.

Tussendoor is er een  uitwisseling van tuinervaringen met andere tuinliefhebbers, onder het genot ven een kopje koffie/thee en koek. Kortom een gezellige tuinavond!

 

*
meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver