Activiteiten & Actueel

De vlaaienroute

Zaterdag 2 juli was het dan zover de vlaaienroute moest eraan geloven.

Twaalf dames en één heer stonden te wachten op de oude natarisboot "De heere Schouten"om overgevaren te worden van "De Koudehoorn" naar de boezemkade van de Zwanburgerpolder. Twee dames die aankwamen lopen meenden voorrang te hebben maar daar had de groep een andere mening over. Na een vaartocht van zo'n vijf minuten kon de groep aan land. De wandeling ( Zwanburgerroute) ging over de boezenkade. Men liep tussen de koeienvleeien door. Aan deze aknt van 't Joppe heb je een heel ander gezicht op Warmond. Onderweg klommen de groep omhoog in een uitkijktoren om nog beter de omgeving te kunnen zien. Aan het "einde"van de kade lag de boot alweer te wachten om ons over te varen naar de "Tengnalel/Strengen.

Een groep zwanen vloog laag over 't Joppe. Veertig jaar geleden bestond 't Joppe nog niet. De Zwanburgerpolder was toen veel groter. Oude kaarten laten zien dat het gehele gebied uit weilanden bestond.

Nadat de groep weer vaste grond onder de voeten had werd de wandeling voortgezet. onderweg werd er nog het een en ander verteld over de planten die men tegen  kwam. Er was van alles te zien zoals moeras andoorn, het harig wilgenroosje, berenklauw, engelwortel, egelskop, pijlkruid en waterweegbree.

Eénmaal in Warmond terug ging met op zoek naar de koffie en dat lukte prima. Even later zat men aan de koffie met appelgebak van manus met of zonder slagroom.

Het was een gezellige wandeling en voor herhaling vatbaar maar dan waarschijnlijk naar een andere plaats.

 

 
*

 De foto's van de bloemen zijn :

De gele plomp

het pijlkruid

de vrouwelijke bloemen van de egelskop

W. N. Grimme

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver