Activiteiten & Actueel

Afd. Lisse bezoekt landgoed Oud Poelgeest

Wandelen op landgoed “Oud Poelgeest”.

Datum, zaterdag 9 april a.s.

Verzamelen om 13.00 uur bij de Mariakerk in Lisse.

Toegang, gratis.

 Een mooie, frisse start van het weekend….

Oud –Poelgeest is een landgoed met een rijke historie daterend van wel 1000 jaar geleden. Omstreeks die tijd is Poelgeest een versterkt huis op een zandrug te midden van moerassen en poelen. Na de verwoesting bij het beleg van Leiden liet de toenmalige eigenaresse omstreeks 1660 een nieuw huis, Oud-Poelgeest van de ruïnes opbouwen. Het kasteel ligt op een landgoed van ruim 10 ha. met loofbos, een vijver en waterlopen waarop ook een koetshuis uit de 19e eeuw, een kapel, een tuinmanwoning en een waterput te vinden zijn.

Een beroemde bewoner van het kasteel was de Leidse professor Boerhaave rond 1725. Hij plantte bijzondere bomen en gewassen aan op het landgoed en legde er een kruidentuin aan.

De uivormige torens dateren van de 19e eeuw.

 In deze tijd van het jaar staat het landgoed Oud-Poelgeest bekend om zijn duizenden bosanemonen en andere stinsenplanten.

Ook de holwortel en het vogeltje op de kruk zijn hier te bewonderen.

Wilt u dit met eigen ogen bekijken geef u dan op tot uiterlijk 5 april bij Jolande Rusman 0252 418107 of jolanderusman@zonnet.nl (alle mailtjes worden beantwoord en we gaan met minimaal 6 wandelaars op pad, introducés zijn van harte welkom).

 Een fototoestel is aan te raden!!!

Afd. Lisse bezoekt Oud Poelgeest

meer

(copy

 
23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910