Activiteiten & Actueel

Winnende tuinen 2010 in Lisse

6e prijs: Krelagestraat 40
7e prijs: Mendeldreef 307
8e prijs: Keukenhofdreef 6
9e prijs: Mendeldreef 297
10e prijs: Linnaeushof 2
11e prijs: Meidoornplantsoen 32
12e prijs: Mendeldreef 110
Getuigschrift: Mendeldreef 141
Getuigschrift: Berkhoutlaan 12
Getuigschrift: Veldhorststraat 38
Getuigschrift: Darwinplantsoen 39
Getuigschrift:Linnaeuspark 1
 

Wisselbeker voor de voortuin van Veldhorststraat 36

Op maandagavond 1 november vond de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse voortuinkeuring, georganiseerd door Groei & Bloei, afdeling Lisse e.o. De prijsuitreiking vond plaats in de Beukenhof. Dit jaar werden alle voortuinen ten westen van de Heereweg gekeurd. In totaal werden 17 tuinen uitgezocht.

Elke tuineigenaar ontving een certificaat met als cadeau een zak bijzondere bollen om de tuin in het voorjaar weer op te fleuren. Deze werden uitgereikt door wethouder Ad van Zelst.

De eerste prijs en de wisselbeker ging naar de fam. de Jong, Veldhorststraat 36. De keurmeesters hebben deze tuin 3 maal gekeurd en genoten van het kleurenaanbod en diversiteit van de beplanting. De tweede prijs ging naar de familie van Bevers, Westerdreef 32 en de derde prijs naar de familie Schoone, Westerdreef 22.

In de loop van het jaar werden de in april uitgekozen tuinen drie keer beoordeeld. In het voorjaar, de zomer en de nazomer. Waar wordt allemaal op gelet bij deze keuringen? Er kan per tijdstip op 11 aspecten cijfers van 1 tot 10 worden gegeven. Van alle cijfers wordt vervolgens het gemiddelde uitgerekend. Dit zijn de volgende aspecten: kleurenindruk, onderhoud, bloeirijkheid, terras/paden, gazon, een/tweejarigen, vaste planten, bloembollen/knollen, plantenbakken, dood materiaal en heesters.

meer

 

 

 

23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910