Activiteiten & Actueel

Winnende tuinen 2010 in Sassenheim

6e prijs: 3e Poellaan 34
7e prijs: Ter Leedelaan 11
8e prijs: Hoofdstraat 358
9e prijs: Ter Leedelaan 3
10e prijs: Nachtegaallaan 30
11e prijs: 3e Poellaan 73
12e prijs: Van Pallandtlaan 17

Getuigschriften

Ter Leedelaan 42
Van Pallandtlaan 28
Vinkenlaan 19
3e Poellaan 69
Lijsterlaan 7
Nachtegaallaan 7
 

Wisselbeker voor de voortuin van Elbalaan 44

Op maandagavond 18 oktober vond de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse voortuinkeuring, georganiseerd door Groei & Bloei, afdeling Lisse e.o. De prijsuitreiking vond plaats in de Julianakerk. Dit jaar werden alle voortuinen ten noorden van de Molenstraat en ten oosten van de Hoofdstraat bekeken, tevens werden de voortuinen van de 3e Poellaan bekeken en beoordeeld. In totaal werden 23 tuinen uitgezocht.

Elke tuineigenaar ontving een certificaat met als cadeau een zak bijzondere bollen om de tuin in het voorjaar weer op te fleuren.

De eerste prijs en de wisselbeker ging naar de fam. Nijenhuis, Elbalaan 44.De keurmeesters hebben deze tuin 3 maal gekeurd en genoten van het kleurenaanbod en diversiteit van de beplanting. De tweede prijs ging naar defamilie van Loenen, Lijsterlaan 9 en de derde prijs naar de familie Kiebert, Nachtegaallaan 8.

In de loop van het jaar werden de in april uitgekozen tuinen drie keer beoordeeld. In het voorjaar, de zomer en de nazomer. Waar wordt allemaal op gelet bij deze keuringen? Er kan per tijdstip op 11 aspecten cijfers van 1 tot 10 worden gegeven. Van alle cijfers wordt vervolgens het gemiddelde uitgerekend. Dit zijn de volgende aspecten: kleurenindruk, onderhoud, bloeirijkheid, terras/paden, gazon, een/tweejarigen, vaste planten, bloembollen/knollen, plantenbakken, dood materiaal en heesters.

meer

 

 

 

23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910