Activiteiten & Actueel

Terugblik opentuindag

 ’t Is weer voorbij die mooie…………………………………… Nee, geen zomer, die is nog volop bezig en hopelijk nog lang. Nee, wat ik in wilde vullen is: die mooie Open Tuinendag van afgelopen zondag 27 Juni. Het weer was prachtig met een lekker zonnetje, dus de mensen konden lekker op de fiets de tuinen langs. En er waren er nogal wat. In De Zilk 10 stuks en in Noordwijkerhout 18. Er moest dus een keuze worden gemaakt tussen De Zilk en Noordwijkerhout, want allemaal kijken op één dag, was onmogelijk. Maar dat is niet erg, dan kunnen de mensen die nieuwsgierig zijn naar de andere kant van de gemeente daar volgend jaar heen. Hebben we dan ook weer bezoek.

Bezoek, daar doe je het voor. Om de mensen te laten zien waar je nu zo mee bezig bent. Maar ook om het leuke van de contacten en de gesprekjes die je hebt over de planten en plantjes, over problemen of over het feit dat zij net een andere kleur van dat soort hebben dan jij. En ook hoe je aan al die planten komt, want sommige hebben ze in het tuincentrum nog nooit gezien. Dan leg je uit dat tuinmensen onderling nogal eens ruilen of stekjes wisselen en dat er door “Groei & Bloei” plantenruilochtenden of  -avonden worden gehouden, waar je soms leuke planten kunt scoren. En zo probeer je ze nieuwsgierig te maken naar een lidmaatschap.

En als mensen uit de buurt komen kun je ze ook een stekje aanbieden dat ze dan in de herfst kunnen komen halen. Daaraan hou je soms ook leuke kennissen over.

Zelf heb je over de tuin nog je bedenkingen, want je weet hoe mooi het zou zijn als die en die plant ook zouden bloeien, vooral omdat de natuur een week of twee later is, maar de bezoekers zien dat niet. Voor hen is het een momentopname, die ze wel of niet aanspreekt. Leuk om dan een complimentje te krijgen. Het gevolg is dat je je eigen tuin dan ineens door andermans ogen ziet en dat schenkt toch tevredenheid.

Mijn man en ik zijn zeer enthousiast over deze dag en zien nu al weer uit naar volgend jaar. Dan wordt het zondag 26 Juni 2011. Kunt u alvast noteren.

Hartelijke tuingroeten, Lucy Duivenvoorde

 Klik hier foto's van een aantal tuinen.

 

meer

 

 

 

23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910