Activiteiten & Actueel

Lezing Engelse tuinen

Op ons veertig jarig jubileumfeest van 15 maart gaf de heer Piet Boersma uit Emmeloord na de pauze een bijzondere lezing over Engelse tuinen. Het was een ware belevenis om deze driedimensionale happening mee te maken. Bij dit gedeelte waren ook niet-leden van harte welkom. 

Piet Boersma schrijft over de lezing het volgende. "Na een korte uiteenzetting van enkele Europese tuinen, gaan we naar Engeland. Engelse tuinen zijn zeer beroemd: zowel de ligging, de aanleg èn de plantenkeuze getuigen van veel smaak en kennis. Meer dan 1000 tuinen zijn voor het publiek, op vaak sterk wisselende tijden, opengesteld om bezichtigd te worden. Veel tuinen worden beheerd door de National Trust, het loont vaak om hiervan lid te worden”. 

Het betreft een driedimensionale diaserie. Dit betekent dat U de dia’s echt beleeft. U ervaart dit, alsof U zelf door dit prachtige land reist. De dia’s worden met twee camera’s tegelijk gemaakt, dit is te vergelijken met onze ogen: alleen door met twee ogen te kijken ervaren wij diepte in onze waarneming.

Omdat beide dia’s op één scherm worden geprojecteerd hebben de toeschouwers een polariserende bril nodig, dit om het linker- en het rechterbeeld uit elkaar te houden.

Het geheel werd in kleur vertoond. De lezing was in de Voorhof, Bondstraat in Lisse en begon om ongeveer 20.30 uur. Bij de lezing waren ook niet-leden van Groei&Bloei van harte welkom.

 

meer

 

 

 

23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910