POMPOENEN, een lust voor het oog, een streling voor de tong.

Op donderdag 18 januari organiseerde de vereniging Groei en Bloei een lezing over pompoenen.

De heer Sander Sanders uit Sprang Capelle verzorgde een informatieve dialezing met als onderwerp de POMPOEN en exotische komkommerachtigen. Hij maakte stap vanuit de geschiedenis naar het heden van de pompoen. Er werden leuke composities getoond met pompoenen en er werden gedroogde pompoenen meegebracht. POMPOENEN, een lust voor het oog. Ook het zelf kweken, met alle problemen en tips, kwamen aan de orde. Op culinair gebied kon u kennis maken met dat wat de pompoen u biedt. U kon deze avond een verrukkelijke jam proeven! Tevens had de heer Sanders een aantal recepten in boekvorm of op cd. meegenomen en diverse soorten pompoenzaden. In de pauze en na de lezing was er  gelegenheid tot het stellen van allerlei  vragen met betrekking tot de pompoen en zijn familieleden. Om alvast in de stemming te blijven, kunt u een kijkje nemen op Sander Sanderse.