De lieflijke wildernis van N. Europa

In deze diapresentatie staat de taiga van Scandinavië en Finland centraal.

Het is hier niet alleen zomers goed toeven. Als Koning Vorst langzaam maar zeker plaatsmaakt voor Flora, de godin van de lente, ondergaat het landschap een ware metamorfose. Bomen werpen hun witte last van zich af, bloemen komen onder de sneeuw vandaan en vogels kondigen de komst van een ander jaargetijde aan. In Onze lezing doen we hiervan verslag. We laten zien wat er zich zoal afspeelt in de 'eeuwig zingende bossen' van het noordelijke woud. We gaan op zoek naar bevers. Op onze tochten komen we ook elanden tegen en zelfs de zeldzame vliegende eekhoorn.

De wilde planten worden zeker niet vergeten, met als hoogtepunt van het voorjaar de orchideeën op Öland.

Het mooie licht in het noorden maakt de kleuren fabuleus, vooral in de herfst, wanneer de natuur “vlagt” in groen, rood en goud. Regelmatig verschijnt Aurora weer, het sprookjesachtige noorderlicht.

Met 3 projectoren en muziek, laten we u onder de titel 'Lichtshow in Lapland’ hier de laatste 10 minuten van de avond van meegenieten.

Aldus Lia Kok.

Deze avond wordt gegeven 19 november om 20.00 uur, in een zaal van de Julianakerk, Julianalaan in Sassenheim.

Toegang leden: gratis

Toegang niet leden : € 2,50.

Consumpties zijn voor eigen rekening.