Activiteiten & Actueel

Dia-avond, bomen en heesters voor kleine en middelgrote tuinen

Maandagavond 5 oktober gaf de heer Borgonje uit Raalte een dialezing over bomen en heesters voor kleine en middelgrote tuinen.

Hij schreef hierover "Het is een lezing waarbij niet het accent gelegd wordt op mooi aangelegde tuinen maar meer een constructieve lezing van het sortiment met daaraan verbonden eigenschappen zoals benaming, groeiomstandigheden, gebruik, standplaats, hoogte, enz.

Het sortiment is heden ten dage zo uitgebreid met telkens weer nieuwe soorten en variëteiten zodat het vaak voor de liefheb­ber moeilijk is om een keuze te maken uit dit sortiment. Ik heb daarom de keuze zodanig gemaakt zodat voor iedereen wel iets nieuws op het scherm te zien is van gewone tot zeer bijzondere gewassen die wel te verkrijgen zijn maar waar soms enige moeite voor gedaan moet worden.

 

De dialezing zal plaats vinden aan de hand van een uitgereikte plantenlijst zodat iedereen nog eens op een ander moment de lijst kan nakijken om eventueel tot aanschaf over te gaan.

>

Ook zal ik ingaan op o.a. de sierwaarde van de plant zoals, habitus, (groeivorm), bloeitijd, vruchten of besdragend, bladvormen of kleur, bladhoudend of verliezend en herfstkleur. Verschillende dia’s zijn in combinatie gemaakt met vaste planten of andere tuin materialen.

Daarvoor is deze lezing dan ook voor uw doelgroep samenge­steld".

 

Deze avond werd gehouden in de Beukenhof in Lisse en begon om 20.00 uur.

LET OP!

De ingang van de Beukenhof is aan de achterzijde van het gebouw. Daar mogen geen auto’s meer staan. Dit kan aan de Berkhoutlaan.

 

meer

 

 

 

23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910