Activiteiten & Actueel

De winnende tuin van de familie Huyer

PRIJSUITREIKING TUINKEURING HILLEGOM in 2008

 

Op 20 november werden de prijzen uitgereikt door wethouder J.G.M. van Griensven van openbare werken aan de eigenaren van een vijfentwintigtal voortuinen. Er is dit jaar gekeurd ten noorden van de Vosselaan en ten noorden van de Wilhelminalaan.

De wisselbeker, beschikbaar gesteld door de gemeente Hillegom, werd voor de tweede keer op rij gewonnen door de familie Huyer, Colijnlaan 14. Zeker een tuin om eens op je gemak langs te wandelen of te fietsen. Ook in de winter is deze tuin mooi vanwege de vele groenblijvende struiken.

De eerste prijs in de gekeurde wijk was voor de familie van der Velde, Doornenburg 4. De tuin past uitstekend bij het huis.

Tweede en volgende prijzen zijn: Pastoorslaan 43, Treslonglaan 3, Stationsweg 191, Stationsweg 149, Trompenburg 7, Weeresteinstraat 5A, Ammerzoden 19,

Ammerzoden 8, Van Waverenstraat 7, Sixlaan 40, Van Waverenstraat 4.

Daarnaast werden er nog een aantal getuigschriften uitgedeeld aan opvallende tuinen.

Dat, volgens voorzitter Wim Grimme van de vereniging ?Groei&Bloei? gezien het aantal tuinen, ook een uitstekend resultaat is.

 

Voordat de prijzen werden uitgereikt, vertelde de heer van Griensven, dat hij blij was de prijzen uit te mogen reiken, omdat veel mooie voortuinen een wijk aantrekkelijk maken om te wonen. Dat een wijk er groen uitziet komt volgens hem voor een groot gedeelte door de groene voortuinen, waarvan de eigenaren van de toptuinen in de Hoeksteen aanwezig waren op 30 november om de prijzen in ontvangst te nemen.

Van de winnende tuinen zijn dia?s gemaakt. Deze werden op die avond getoond. Ieder jaar worden alle voortuinen in een bepaalde wijk bekeken. Het dorp is in diverse wijken verdeeld. Dus iedere wijk komt eens in de vier jaar aan de beurt. In de loop van het jaar worden de in april uitgekozen tuinen drie keer beoordeeld. In het voorjaar, de zomer en de nazomer.

Waar wordt allemaal op gelet bij deze keuringen? Er kan per tijdstip op 11 aspecten cijfers van 1 tot 10 worden gegeven. Van alle cijfers wordt vervolgens het gemiddelde uitgerekend.

Dit zijn de volgende aspecten: kleurenindruk, onderhoud, bloeirijkheid, terras/paden, gazon, een/tweejarigen, vaste planten, bloembollen/knollen, plantenbakken, dood materiaal en heesters.

 

meer

 

 

 

23
Jul
Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910